LIIKUNTAKOULUTUS.COM

photo

Liikunnanohjaaja

   

Liikunnanohjaajia työstävät muun muassa koulut ja urheiluseurat, liikuntajärjestöt, kuntien liikuntatoimi, urheiluseurat, matkailualanyritykset, kylpylät sekä muut liikuntapalveluja tarjoavat ja tuottavat yritykset. Liikunnanohjaajat ohjaavat liikuntaa työpaikoilla, kouluissa sekä ovat mukana järjestämässä vapaa-ajan liikuntaa. Ammatissa korostuvat liikunnanohjaajan omat liikunnalliset taidot ja ohjattavien lajien oma erityisosaaminen. Liikunnanohjaajan työhön kuuluu liikuntapalvelujen suunnittelua, liikunnan ohjaamista ja eri-ikäisten ihmisten liikuntatottumusten ja terveyden edistäminen. Liikunnanohjaajat laativat kunto-ohjelmia, motivoivat ja opastavat sekä vetävät harjoituksia. Ohjattavat lajit vaihtelevat aina tanssista ja jalkapallosta lasketteluun, jonka vuoksi monien lajien taitaminen on ammatissa eduksi.

Liikunnanohjaajan tulee osata motivoida ja innostaa muita kiinnostumaan liikunnasta ja urheilusta. Hyvät ihmissuhdetaidot, organisointiosaaminen ja ohjattavien lajien tuntemus ovat tärkeitä liikunnanohjaajan työssä tärkeitä.

Liikunnanohjaajan ammattiin opiskellaan ammattikorkeakoulussa, jossa on mahdollista suorittaa liikunnanohjaajan ammattitutkinto. Ammattiin voi opiskella myös suorittamalla liikunnanohjaajan tutkinnon ammattikorkeakoulussa.

Lue lisää liikunnanohjaajan koulutuksista täältä!

Kommentteja: