LIIKUNTAKOULUTUS.COM

photo

Urheiluvalmentaja

Urheiluvalmentaja työskentelee joko yksityisenä yrittäjänä tai lajiliitoissa, urheiluliitoissa tai -seuroissa. Osa urheiluvalmentajista työskentelee myös urheiluorganisaatioissa valmennuksen johto-, suunnittelu- ja koulutustehtävissä. Urheiluvalmentajana tulet ohjaamaan joko yksittäisen urheilijan tai kokonaisen joukkueen urakehitystä. Joukkueen tai urheilijan tavoitteena on mahdollisimman suuri, kansainvälinen menestys, jonka saavuttamisessa valmentaja auttaa. Valmentaja vastaa urheilijan tai joukkueen harjoittelusta ja on näin joukkueen johtohenkilö. Osa valmentajista toimii niin sanottuina erikoisvalmentajina, kuten esimerkiksi maalivahtivalmentajina tai luisteluvalmentajina keskittyen jonkin tietyn alueen kehittämiseen.

Urheiluvalmentajan työnkuvaan kuuluu muun muassa harjoitusten ja kilpailujen ohjaaminen ja suunnittelu. Valmentaja ohjaa urheilijan tai kokonaisen seuran harjoituksia ennalta tarkasti laatimiensa harjoitusohjelmien avulla. Kilpailumatkoilla valmentaja on mukana johtamassa, luomassa henkeä, seuraamassa kilpailujen kulkua sekä varmistamassa että kaikki sujuu suunnitellusti. Valmentajan tulee olla oman lajinsa asiantuntija, josta johtuen valmentajilla on yleensä itsellään paljon omakohtaista kokemusta lajista tai valmennustehtävistä. Valmentajana työskentelevän tarvitsee valmennusosaamisen lisäksi kykyä luoda henkeä ja ryhmätyötaitoja. Urheiluvalmentaja

Urheiluvalmentajaksi voi kouluttautua joko ammattimaiseen valmennukseen tähtäävässä koulutuksessa Jyväskylän yliopistossa tai suorittamalla erikoisammattitutkinnon jossakin toisen asteen oppilaitoksessa. Koulutus antaa valmiudet erikoisvalmentajan tehtäviin sekä urheiluvalmennuksen koulutus-, johto-, kehitys- ja tutkimustehtäviin.

Lue lisää urheiluvalmentajan koulutuksista täältä!

Kommentteja: